Directorul executiv al Dow Jones, Richard Zannino, a incheiat luni o intelegere provizorie potrivit careia compania este preluata de News Corp. contra sumei de cinci miliarde de dolari, potrivit Wall Street Journal, citat de Reuters. Membrii familiei Bancroft, care controleaza Dow Jones, au pareri diferite in privinta acestei tranzactii.

Intelegerea va fi prezentata conducerii Dow Jones in seara zilei de marti, mai scrie publicatia. Wall Street Journal reprezinta cea mai importanta publicatie a grupului Dow Jones si, totodata, este si cel mai ravnit activ de catre Rupert Murdoch, presedintele si directorul general de la News Corporation.

Michael Elefante, reprezentantul legal al familiei Bancroft, a programat joi o intalnire cu membrii acesteia in care sa le prezinte intelegerea, inainte de a le cere votul final. Potrivit editiei online a Wall Street Journal, Elefante va da acorda familiei Bancroft mai multe zile pentru a lua o decizie.

Familia Bancroft controleaza 64% din voturile grupului Dow Jones, iar membrii sai au opinii diferite fata de oferta de preluare lansata de Rupert Murdoch.

Unii dintre membrii familiei Bancroft, precum si multi dintre redactorii si editorii Dow Jones, se opun ofertei deoarece cred ca Murdoch ar putea interveni in procesul editorial, in propriul interes.

O alta parte a familiei, alaturi de multi dintre actionarii minoritari, au fost atrasi de pretul de 60 de dolari pe actiune oferit de News Corp.