Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a decis reluarea procesului de privatizarea a societatii Avioane Craiova, se arata intr-un comunicat al institutiei. Vanzarea va fi precedata de publicarea unui anunt de vanzare sau a unei oferte de vanzare, valabila cel putin 30 de zile.

Compania a mai fost scoasa la vanzare prin negociere pe baza de oferte finale, imbunatatite si irevocabile in septembrie 2006.

Avand in vedere ca pana la data limita (28.02.2007) nu a fost depusa nicio oferta din partea potentialilor investitori, AVAS a decis prelungirea termenului de valabilitate a ofertei pana la data de 11.05.2007 si republicare a anuntului.

La data limita prevazuta in noul anunt (02.05.2007) s-a inregistrat o singura oferta din partea consortiului format din Aerofina Bucuresti, A5 Invest Caransebes, A2 Impex Ploiesti, Uzuc Ploiesti. Ofertantul a facut dovada indeplinirii criteriilor de precalificare si participare, iar comisia de negociere a solicitat permanent, in decursul a noua runde de negocieri, imbunatatirea ofertei.

Negocierile nu s-au finalizat pana la data expirarii valabilitatii ofertei (10.07.2007), astfel incat AVAS a decis neprelungirea termenului de valabilitate a ofertei de vanzare a pachetului de actiuni detinut la Avioane Craiova si reluarea procesului de privatizare a societatii.

Avioane Craiova are un capital social de 2,28 milioane de lei, si are ca obiect principal de activitate constructia si reparatia de aeronave si nave. AVAS detine un pachet de 80,94 % din pachetul de actiuni, restul de 19,06% fiind detinut de alti actionari.