O serie de operatori economici vor avea obligatia ca in termen de 180 de zile sa-si angajeze pompieri, ca urmare a unui ordin al Ministerului de Interne. Centrele comerciale de peste o mie de metri patrati, hotelurile si consiliile locale se numara printre cladirile vizate de acest ordin.

HotNews.ro va prezinta mai jos lista completa a spatiilor care in termen de sase luni vor trebui sa angajeze un “cadru tehnic sau personal de specialitate cu atributii in domeniul apararii impotriva incendiilor”. Adica un pompier.

  • cladiri civile din categoriile de importanta exceptionala si deosebita (A/B), incadrate conform reglementarilor tehnice specifice, indiferent de aria construita, regimul de inaltime sau destinatie;
  • cladiri pentru comert cu suprafata desfasurata mai mare de 1.000 m2;
  • structuri de primire turistica cu functiuni de cazare de tipul: hoteluri, hoteluri-apartament, moteluri, hosteluri, minihoteluri, bungalow-uri, cabane turistice, sate de vacanta, pensiuni turistice, pensiuni agroturistice si altele similare, inclusiv unitatile de alimentatie din incinta acestora, cu peste 200 de locuri la nivelul operatorului economic;
  • cladiri sau spatii amenajate in cladiri, avand destinatia de ingrijire a sanatatii, cu peste 100 de paturi;
  • teatre, cu peste 200 de locuri;
  • sali de sport, sali de spectacol, cladiri pentru activitati sportive cu peste 600 de locuri;
  • spatii in care se desfasoara activitati in constructii si instalatii cu risc mediu si mare de incendiu, definit conform reglementarilor tehnice specifice si au peste 50 de angajati.

    De asemenea consiliile locale ale municipiilor/sectoarelor si municipiului Bucuresti au obligatia sa angajeze un pompier la 150.000 de locuitori; consiliile locale ale oraselor/comunelor cu peste 5.000 de locuitori vor trebui de asemenea sa angajeze cate un pompier.