Dancu mai afirma in scrisoare ca "partidul pune in practica o strategie si o serie de tactici pe care le consider a deteriora imaginea publica si credibilitatea PSD ca partid de opozitie, iar solutiile propuse de mine sunt, in mod sistematic, respinse."

Vasile Dancu este senator PSD de Cluj si ocupa, in acest moment, un mandat de europarlamentar. El a fost ales in decembrie 2006 vicepresedinte pentru analiza politica si comunicare.

In documentul inaintat presedintelui Mircea Geoana, el precizeaza ca gestul sau este personal si nu implica in niciun fel organizatia judeteana a PSD Cluj.

In urma cu o luna, Marian Vanghelie a incercat sa propuna conducerii centrale a partidului excluderea din PSD a foi vicepresedinti, Vasile Dancu si Victor Ponta, pe care i-a acuzat ca fac declaratii care dauneaza imaginii partidului.

Celolr trei le-a fost interzis, pe linie de partid, sa faca declaratii in presa legate de acest subiect pana la lamurirea sa intr-un Comitet Executiv National. Desi vineri, dupa intrunirea acestui organism, reprezentantii PSD au sustinut ca problemele s-au rezolvat, discutiile au fost foarte aprinse.

O parte dintre vicepresedintii partidului si-au exprimat nemultumirea cu privire la ghidul de comunicare adoptat de BPN pe 18 iunie, care prevede ca nicio discutie cu presa pe tema activitatii strategice a partidului nu poate avea loc fara instiintarea si discutarea subiectelor cu presedintele Mircea Geoana.