Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu i-a cerut marti secretarului General al Guvernului, Ilie Bolojan, sa solicite oficial Primariei Capitalei terenul pe care se afla in acest moment Depoul Victoria. Aceasta solicitare vine dupa ce, zilele trecute, primarul Videanu a propus omului de afaceri Costica Constanda, Depoul Victoria ca schimb pentru parcul Bordei.

Potrivit comunicatului de presa, guvernul intentioneaza sa foloseasca acest teren in vederea construirii unor cladiri guvernamentale si ale administratiei centrale, in conditiile in care numeroase institutii publice se confrunta cu lipsa spatiilor in care sa isi desfasoare activitatea.

"Doua ministere extrem de importante - Ministerul Muncii si Ministerul Sanatatii functioneaza in sedii improvizate in cladirea Ministerului Internelor si Reformei Administrative", a declarat premierul Tariceanu.

C.P. Tariceanu si-a exprimat speranta ca Primaria Capitalei va raspunde "adecvat" solicitarii, avand in vedere faptul ca Guvernul a sustinut proiecte ale Primariei. Premierul Tariceanu a mentionat in acest sens proiectul de modernizare a Stadionul Lia Manoliu, pentru care Guvernul a alocat sume substantiale.