Postata de: Autorul si-a declinat identitatea

La data: 16 Iulie 2007

Tip: Reclamatie

Cod: 17923

< Inapoi la sesizari

Printeaza aceasta sesizare!

Trimite unui prieten

Palma francezilor pe obrazul romanilor de 14 iulie

Sambata, 14 iulie, seara. Plimbare in parcul Tineretului din Bucuresti. Spectacol superb de teatru organizat de ICR, recomand tuturor. Pentru ca seara sa continue tot in plimbare, am fost si in parcul Cismigiu unde cu mare tam-tam jurnalistic fusese anuntat un spectacol organizat de ambasada Frantei.

Am auzit de dimineata discursul presedintelui Sarkozi cum ca 14 iulie trebuie sa devina o sarbatoare a maselor, o sarbatoare populara, o sarbatoare a tuturor. Tinand seama si de locatia in care se desfasurau manifestarile din Bucuresti dedicate zilei de 14 iulie, am zis... clar, trebuie vizitat.

Dar o flegma mai mare nu mi-a fost dat de multa vreme sa iau.

Sarbatoarea populara, tinuta intr-un loc mai mult decat public era la fel de privata ca o toaleta zavorata pe dinauntru. In locul mirosului de buda era in schimb mirosul sfidator al friptanelor si mititeilor rumeniti pe insula din Cismigiu, ferecata de jandarmi la toate intrarile posibile si rasposibile.

Receptie privata facuta in vazul tuturor bucurestenilor si nu petrecere populara cu fu declarata din orasul cu turn maret

Am ce manca acasa asa ca nu m-am dus acolo pentru mocareli ci chiar am sperat intr-un spectacol cu muzica franceza de buna calitate. Nu am nicio problema cu petrecerile private dar sunt convins ca exista atatea vile de protocol cu gradini generoase incat se putea gasi alta locatie pentru aceasta kitchoasa iesire la iarba verde.

Flegma sunt convins ca nu a fost doar pe obrazul romanilor. Am multi prieteni francezi care sunt sigur ca ar fi dezaprobat acest stil de manifestare. O jignire mai mare nici nu cred ca s-ar fi putut atat pentru francezul cat si pentru romanul de rand.

In cate capitale europene si-ar fi permis Ambasada Frantei sa propuna blocarea unui parc din inima orasului pentru a da o astfel de petrecere si cate din capitalele europene ar fi fost atat de josnice si si cu limba intre bucile interlocutorului ca sa accepte acest lucru.

Jignitor pentru toata lumea, un gest mai mult decat urat.

Ca bucurestean (adoptat, ce-i drept) astept scuzele Ambasadei Frantei si ale Primariei Bucuresti (generale sau de sector, care o fi dat autorizatia si incasat cascavalul)

www.domnuleprimar.ro