John Fleming (foto), presedintele Ford Europe, divizia europeana a celui de-al treilea mare producator mondial de masini, a declarat ieri intr-un interviu pentru TVR ca fabrica de la Craiova va deveni unul dintre principalele situri de productie ale companiei.

„Avem patru mari fabrici de productie in Europa care asambleaza intre 300 si 400 de mii de masini pe an. La sfirsitul lui 2011, Craiova va deveni una dintre cele mai mari fabrici ale grupului in Europa“, a spus Fleming.

Potrivit presedintelui Ford Europe, in cazul in care grupul american va deveni proprietarul de la Craiova, capacitatea de productie a uzinei va ajunge, in 2011, la 300.000 de masini pe an, dintre care 90% vor merge la export. In urmatorii cinci ani, 300.000 de motoare vor fi produse anual in fabrica din Romania, dintre care 70% vor fi exportate, a afirmat Fleming in interviul acordat TVR.

Oficialul producatorului american a declarat ca la finele celor cinci ani la Craiova se va produce Ford „Made in Romania“, insa a refuzat sa spuna ce model are de gind sa construiasca. Potrivit analistilor, Ford ar putea produce modelul de clasa mica Fiesta. Planul de investitii al americanilor pentru Romania se ridica la un miliard de euro.

integral in Cotidianul