Fie ca sint concedii fara plata, fie ca sint concedii medicale, pauzele dintre locurile de munca influenteaza atitudinea bancilor fata de solicitantul de credit. Vechimea in munca si continuitatea intr-un anumit loc sint criterii esentiale in acordarea unui imprumut. De la caz la caz, bancile impun de la o luna la sase luni perioada in care trebuie sa fi fost angajat la prezentul loc de munca.

In privinta vechimii in cimpul muncii, bancile solicita de la unul la trei ani. La Bancpost, pentru a va califica pentru un credit ipotecar trebuie sa aveti o vechime de un an in cimpul muncii si doar o luna la ultimul loc de munca, potrivit site-ului ghiseulbancar.ro. La BCR, singura conditie este sa aveti o perioada de trei luni la ultimul loc de munca.

Banca ia in considerare veniturile obtinute la ultimul angajator, iar in calculul scoringului, o vechime mai mare echivaleaza cu un punctaj mai bun. Vechimea este deci un avantaj.

La Piraeus Bank, vechimea minima este de un an, respectiv trei luni la actualul loc de munca. La Banca Romaneasca trebuie sa aveti minimum sase luni neintrerupte la actualul loc de munca. Vechimea totala nu are nici un fel de importanta.

La ING Bank, situatia este diferita in sensul in care trebuie sa aveti o vechime totala de minimum trei ani neintrerupti si cel putin sase luni la actualul loc de munca. Raiffeisen, Credit Europe Bank si OTP Bank solicita minimum trei luni la actualul loc de munca si minimum un an experienta totala.

integral in Cotidianul