Google Inc. lanseaza Google Custom Search Business Edition, serviciu prin care compania ofera site-urilor companiilor mici si mijlocii posibilitatea de a-si personaliza cautarile pe site, in functie de optiunile vizitatorilor, transmite Reuters.

Google Custom Search Business Edition este un serviciu gazduit de computerele Google, care are ca pret de pornire 100 de dolari pe an si care nu are clauza obligatorie folosirea reclamelor disponibile pe Google.

Noul serviciu reprezinta o optiune de mijloc intre Custom Search Engine, disponibil in mod gratuit, si Google Appliance, un dispozitiv hardware, vandut la pretul de 2.000 de dolari. Serviciul gratuit, sustinut prin publicitate Custom Search Engine, permite vizitatorilor sa caute informatii in cadrul unui site specific, dar nu poate fi personalizat.

Pe de alta parte, Google Appliance permite companiilor care folosesc dispozitivul sa ofere clientilor posibilitatea de a cauta atat date publice, cat si date din interiorul companiei. (Mediafax).

integral in Gandul