Companiile din subordinea Ministerului Transporturilor care administreaza aeroporturile internationale Henri Coanda (Otopeni), Aurel Vlaicu (Baneasa), Mihail Kogalniceanu - Constanta si Traian Vuia - Timisoara vor fi listate la Bursa de Valori Bucuresti.

Ministerul de resort a inceput deja procedurile pentru listarea pe piata de capital a celor patru companii din domeniul aviatic, precum si a Administratiei Canalelor Navigabile, Administratiei Porturilor Dunarii Maritime si Administratiei Porturilor Dunarii Fluviale.

Initial, pe lista viitoarelor societati tranzactionate pe bursa de la Bucuresti se mai aflau Metrorex si Societatea de Administrare Active Feroviare SAAF.

„Lista a fost revizuita si vom vinde la bursa participatiile de la opt companii, societati viabile si care se inscriu in criteriile impuse de legislatia pietei de capital”, a declarat pentru Mediafax directorul Directiei Privatizare si Postprivatizare din Ministerul Transportului, Dragos Tanasoiu.

Asistenta juridica pentru organizarea procedurilor de selectare a intermediarilor si pentru modificarea actelor constitutive ale societatilor din cadrul proiectului, precum si consultanta in privinta derularii procesului de listare va fi asigurata de casa de avocatura Bostina si Asociatii.

de Lucian Hainarosie

integral in Gandul