Femeile din delegatia tarii noastre la Parlamentul European au fost mai active in aceasta sesiune decit barbatii. Asta reiese dintr-un bilant al activitatii europarlamentarilor romani, dat publicitatii ieri. Legislativul comunitar a intrat in vacanta pina pe 27 august, ocazie cu care activitatile demnitarilor au fost contabilizate.

Potrivit documentului, cea mai activa reprezentanta a Romaniei in PE a fost social democrata Adriana Ticau. Ea a luat cuvintul in plen de 19 ori si a vorbit despre domenii importante precum siguranta transporturilor aviatice, delincventa juvenila sau roamingul.

Pe locul doi in acest clasment se situeaza Monica Iacob-Ridzi (PD), care a avut 13 interventii in parlament. Ea e urmata de Roberta Anastase (PD), cu noua discursuri, si de liberala Adina Valean, care a vorbit in sedintele legislativului de sase ori. Nici reprezentantele Partidului Romania Mare nu s-au lasat mai prejos.

Cea mai activa dintre ele a fost Viorica Moisiuc, care a vorbit despre politica maritima a Uniunii, dar si despre Tratatul Constitutional.

La polul opus se situeaza Daniela Buruiana de la PRM, cu o singura interventie, si PSD-istele Daciana Sarbu si Corina Cretu, care nu au luat cuvintul niciodata in fata demnitarilor europeni. La fel de stearsa este si activitatea Rovanei Plumb, care a fost trimisa in parlament in urma cu citeva luni, ca sa inlocuiasca un coleg social democrat.

Printre barbatii fruntasi la luari de cuvint se numara Mircea Cosea (PRM), cu 5 interventii, Adrian Severin (PSD), cu 7, si Marian Jean Marinescu (PD), cu 6.

de Irina Moldovan

integral in Cotidianul