Cel putin 200 persoane au murit, marti noaptea, intr-un accident aviatic produs la aeroportul din Sao Paulo din Brazilia, dupa ce un avion de linie, cu 176 de persoane la bord, a iesit de pe pista si a lovit o cladire, provocand un incendiu de proportii, scriu agentiile internationale de presa.

Agentia de stiri braziliana Folha citeaza un lider al echipelor de salvare care a declarat ca este posibil ca numarul victimelor sa ajunga la 200, incluzand victimele aflate sol.

Pana acum 45 de corpuri au fost recuperate si cel putin 12 raniti sunt internati in spital, a anuntat Secretariatul pentru securitatea statului din Sao Paulo. Victimele au fost gasite in depozitul lovit, marti seara, de avion, scrie AFP.

Aparatul, un Airbus 320, apartinand companiei TAM, a parasit pista in timp ce incerca sa aterizeze, in conditii de ploaie torentiala, a precizat compania aeriana. Potrivit unor surse oficiale pilotii au franat prea tarziu si avionul a iesit de pe pista prea scurta.

Guvernatorul statului Sao Paulo, Jose Serra, a confirmat ca este imposibil ca vreuna dintre cele 176 de persoane aflate la bordul aparatului sa fi ramas in viata dupa ce acesta a iesit de pe pista si a lovit o cladire.

Pompierii spun ca temperatura la bordul avionului incendiat a atins 1 000 de grade, iar identificarea victimelor va fi dificila.

Este al doilea mare dezastru aerian din Brazilia in mai putin de un an. In septembrie anul trecut, 154 de persoane au murit cand un avion brazilian Boeing 737 s-a lovit cu un aparat privat si s-a prabusit in jungla amazoniana.