Consiliul de administratie al Dow Jones, companie care detine titlul The Wall Street Journal, a aprobat oferta de preluare in valoare de cinci miliarde de dolari venita din partea magnatului Rupert Murdoch. Acesta are insa nevoie si de acordul familiei Bancroft, actionarul majoritar al companiei, care a refuzat pana acum tranzactia.

Intr-un comunicat dat publicitatii marti seara si preluat de presa interntionala, grupul afirma: “Consiliul de administratie este gata sa aprobe si sa recomande actionarilor sai, intre care familia Bancroft, acceptarea unei fuziuni cu News Corp., compania lui Murdoch, care a propus sa cumpere toate actiunile Dow Jones pentru 60 de dolari actiunea”.

Votul din Consiliu nu poate obliga familia Bancroft sa accepte oferta lui Rupert Murdoch, dar este un argument forte pentru ca tranzactia sa se finalizeze, scrie presa internationala de miercuri.

Preluarea Dow Jones i-ar oferi lui Murdoch suportul de informatii financiare de care are nevoie inainte de lansarea unui nou canal de televiziune dedicat afacerilor, lansare programata pentru ultimul trimestru al acestui an.

Magnatul Rupert Murdoch, patronul imperiului media News Corp., a oferit la inceputul lunii mai 5 miliarde de dolari pentru a achizitiona grupul Dow Jones, care detine si agentia de informatii financiare Dow Jones, saptamanalul financiar Barron's si baza de date Factiva.

Oferta fusese refuzata la inceput de familia Bancroft, dar acceasta a acceptat ulterior sa discute cu Murdoch, fara a exclude insa alti potentiali ofertanti.

Compania lui Murdoch, News Corp., a realizat anul trecut venituri totale de 26,73 miliarde de dolari, in vreme ce veniturile Dow Jones s-au cifrat in 2006 la 1,78 miliarde de dolari.

Cele mai importante dizivii ale News Corp. sunt cele de film, televiziune si presa scrisa, care in 2006 au realizat venituri de 6,65 miliarde dolari, 5,39 miliarde dolari, respectiv 4,24 miliarde dolari. Divizia de film a News Corp. detine studiourile 20th Century Fox, iar cea de presa scrisa publica 28 de titluri in Marea Britanie, Statele Unite, Australia, Fiji si Papua Noua Guinee.