Un inginer din Noua Zeelanda a creat automobilul electric cel mai rapid din lume, prototip numit Wrightspeed X1, care ajunge la 180 de km pe ora in doar 6 secunde.

Automobilul despre care Ian Wright, creatorul sau, spune ca intrece chiar si super-masini este folosit acum de inginerii constructori pentru a dezvolta ceea ce va fi masina viitorului, scrie cotidianul italian Corriere della Sera in editia online.

Prototipul a fost creat dupa ultimele tehnologii ale momentului, are baterie si motor electric si este una dintre cele mai performante masini de pana acum.

Bateria care cantareste o treime din greutatea masinii este pozitionata in spate pentu a asigura echilibrul masinii. Consuma 200 W pe ora in oras, echivalent cu un litru de benzina la 70 de kilometri consumat de o masina obisnuita.

Deocamdata bateriile pentru o astfel de masina electrica sunt foarte scumpe, comparativ cu pretul benzinei, dar daca acesta din urma va continua sa creasca ar putea fi mai convenabila o masina electrica decat una cu carburant.