Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a prelungit cu 30 de zile, pana la data de 15 august, termenul de valabilitate a ofertei de privatizare a Institutului pentru Tehnica de Calcul (ITC) Bucuresti, se arata intr-un comunicat al autoritatii.

Termenul initial de valabilitate a ofertei a fost 16 iulie 2007.

Dupa analiza documentelor de precalificare, comisia de negociere a solicitat completarea acestora. In perioada de prelungire, ofertantii vor aduce completari si precizari la documentele de precalificare. Pentru privatizarea ITC, au fost cumparate 37 de dosare de prezentare si au fost depuse zece oferte de privatizare.

Cei zece ofertanti sunt B&K Precision Corporation, Gnir Holdind, Straero, EEU Software, consortiul ITC XXI, format din Softnet Service, Amerilex si Felix IT; consortiul format din Transbordare Vagoane Marfa si Rosu Dorin Florin; consortiul format din Asociatia Pas ITC, ITC Networks si ICPE Electrocond Tehnologies;

consortiul format din Interactive Systems& Business Consulting si Interactive Tehnical Services; consortiul format din Impuls Company si Cristian Nicolae si consortiul Valmetex - IT, format din Valmetex, Florea Gheorghe, Dobrescu Radu Nicolae si Popescu D.

ITC a fost lansat la privatizare in data de 16 ianuarie 2007.

Institutul de Tehnica de Calcul Bucuresti realizeaza cercetare - dezvoltare in stiinte fizice si naturale. AVAS a pus in vanzare pachetul de actiuni reprezentand 69,92% din capitalul social. Ceilalti actionari ai societatii sunt SIF Muntenia cu 29,85% si o persoana fizica cu 0,22%.