ING Bank Romania a crescut nivelul maxim al plafonului de indatorare a clientilor de la 40% la 60% din venitul net al aplicantului si a renuntat la avansul minim obligatoriu in cazul creditelor ipotecare, se arata intr-un comunicat al institutiei financiare.

Totodata, in cazul creditelor de nevoi personale cu ipoteca, valoarea acestora a crescut de la maxim 75% din valoarea estimata a imobilului ipotecat, la maxim 100% din aceasta valoare.

Clientii care dispun insa de un avans de minim 15% la contractatea unui credit ipotecar sau a unui credit de nevoi personale cu garantie ipotecara in lei vor beneficia de o rata a dobanzii mai mica.

Pentru a simplifica procesul acordarii creditelor, ING Bank a decis sa nu mai includa in calculul obligatiilor lunare de plata ale aplicantilor cheltuielile detaliate aditionale ale acestora, astfel incat acordarea creditelor sa fie cat mai simpla.

Relaxarea conditiilor de eligibilitate pe care clientii trebuie sa le indeplineasca a avut loc datorita modificarii normelor de creditare impuse de Banca Nationala a Romaniei, se mai arata in comunicat.

ING Romania face parte din ING Group, institutie financiara internationala de origine olandeza care ofera servicii bancare, de asigurari si de management al activelor unui numar de peste 60 de milioane de clienti individuali, companii sau institutii din 50 de tari.