Presedintele Traian Basescu a declarat ca a promulgat azi legea pensiilor deoarece este nevoie de ea si fiindca legea a fost votata de toate partidele politice.

In ce priveste scrisoarea cu explicatii primita de la Guvern, presedintele Basescu a apreciat ca ea nu a afost asumata de premierul Tariceanu ci de doi ministri, incompetenti, in opinia sa (n.r. este vorba de Varujan Vosganian, ministrul Economiei si de Paul Pacuraru, ministrul Muncii).

Incompetenta celor doi, rezulta, in opinia presedintelui, din raspunsul politic dat in scrisoare si din lipsa argumentarii economice serioase a problemei.

"Scrisoarea continea doar declaratii politice si nu explicatii. Ma deranjeaza modul diletantist in care Guvernul mi-a raspuns. Daca Guvernul nu este capabil sa indice sursele il invit la colaborare", a declarat presedintele.

Bugetul asigurarilor sociale va avea doar un excedent de 400 de milioane de euro, a declarat Traian Basescu care spune ca analiza facuta la Cotroceni asupra legii pensiilor are acoperire oficiala.

In acelasi timop, deficitul cumulat in perioada 2008-20013 va fi de 30 de miliarde de euro.

Masura pe care Guvernul trebuie sa o ia imediat este, in opinia presedintelui, reducerea cheltuielilor publice. Solutii exista, dare ele trebuie luate imediat si eficient pentru ca Legea pensiilor sa nu afecteze dezvoltarea tarii, a afirmat seful statului.

Presedintele Basescu a reafirmat faptul ca actuala lege nu rezolva probelemele pensionarilor saraci, acestia ramanand cu pensii mici in timp cei cu pensii mari vor le vor avea si mai mari de acum.