Ministerul Transporturilor va demara procedurile pentru listarea a opt companii unde detine pachetul majoritar de actiuni, respectiv aeroporturile Otopeni, Baneasa, Mihail Kogalniceanu din Constanta si Traian Vuia din Timisoara, precum si Administratia Canalelor Navigabile, Administratia Porturilor Dunarii Maritime, Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime si Administratia Porturilor Dunarii Fluviale.

"Intr-adevar se discuta in Guvern privatizarea a 5% din capitalul mai multor societati", a declarat pentru ZF ministrul transporturilor, Ludovic Orban.

Ministerul Transporturilor detine la aceste companii pachete de actiuni de 80%, iar Fondul Proprietatea detine 20% din capitalul social al acestor societati. Sapte dintre societatile care vor fi listate au fost incluse in portofoliul Fondului chiar de la infiintare, iar Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime a fost inclusa la inceputul acestei luni, printr-o ordonanta de urgenta.

Casa de avocatura selectata pentru a furniza asistenta juridica pentru organizarea procedurilor de selectare a intermediarilor si pentru modificarea actelor constitutive ale societatilor din cadrul proiectului, precum si pentru consultanta cu privire la derularea procesului de listare este Bostina si Asociatii.

Casa de avocatura a mai participat la listarea companiei Transelectrica, transportatorul national de energie, la listarea producatorului de profil de aluminiu Alumil, precum si la emisiunea de obligatiuni a companiei Yioula Glassworks, care activeaza in domeniul materialelor de sticla.

Integral in Ziarul Financiar

de Roxana Grigorean, Vlad Nicolaescu