Alexandru Sassu si-a intrat rapid in rolul de director al TVR. Faptul ca este doar sef interimar nu l-a impiedicat pe fostul secretar executiv al PSD sa-i bage marti intr-o sedinta furtunoasa pe sefii Directiei Stiri. Fostul secretar executiv al PSD le-a reprosat sefilor de la Directia Stiri ca fac materiale “neobiective”.

Surse care au participat la aceasta intilnire sustin ca Sassu a facut un scandal monstru, reprosindu-le celor care asigura realizarea ,,Jurnalului’’ din punct de vedere editorial ca multe dintre stirile care apar pe post sint „fabricate, neobiective si necredibile“.

Sedinta s-a desfasurat in absenta sefului de la Stiri, Rodica Culcer, care se afla de simbata in concediu de odihna.

Directorul interimar al TVR a recunoscut ca a avut o discutie cu „15 sefi ai Directiei Stiri“. Intrebat daca a criticat obiectivitatea stirilor, Sassu ne-a declarat ca nu-si mai aduce aminte daca a spus asa ceva.

„Nu mai stiu daca a existat o astfel de formulare... Am spus ca nu sint verificate stirile, ceva de genul asta“, afirma Alexandru Sassu, care precizeaza, totodata, ca a fost doar „o observatie generala“ si ca nu a indicat un anume material. „Le-am si spus ca vorbesc ca un spectator, care vede aceste lucruri. Nu am intrat in discutii amanuntite pe probleme editoriale.“

Sursele noastre spun insa ca Sassu a dat un exemplu, si anume a criticat faptul ca TVR nu a transmis in direct de pe autostrada atunci cind a avut loc celebrul carambol provocat de fum. „Nu am indicat nici o stire, se apara Sassu.

La materialul cu autostrada, cineva a vorbit ceva despre un cablu care a lipsit. Atit. Nu am spus nimic despre transmisii in direct sau altceva.“ Sursele noastre mai spun ca Sassu a batut cu pumnul in masa. Acesta spune ca n-a batut.

Directorul interimar al TVR sustine ca este indreptatit sa ceara explicatii despre continutul editorial al stirilor. „Eu raspund pentru continutul programelor alaturi de autor“, spune Sassu, care ne trimite la un pasaj din Legea TVR.

Art 14: „Raspunderea pentru informatia sau pentru creatia adusa la cunostinta publica revine, dupa caz, in conditiile legii, realizatorului de emisiuni sau programe, autorului, precum si serviciului public de radiodifuziune, respectiv de televiziune“.

Integral in Cotidianul