Principalul motiv de nemultumire a participantilor la concert a fost serviciul de catering, scrie Cotidianul. Si Romania Libera noteaza ca bunicii Rolling Stones au reusit sa atraga mii de tineri pe Stadionul Lia Manoliu. De asemenea, Gandul mentioneaza ca pana la sfarsitul concertului, replicile in graiul nostru au curs una dupa alta: „Ma bucur sa fiu aici pentru prima oara. Va multumesc pentru calduroasa primire”; „Hai sa ne distram, cantati cu mine!”.

Participanti nemultumiti

Principalul motiv de nemultumire a participantilor la concert a fost serviciul de catering. Date fiind temperatura extrem de ridicata si prezenta a 60.000 de oameni pe stadion, punctele de unde se puteau cumpara bauturi si apa au fost insuficiente, motiv pentru care s-au format cozi interminabile pentru a cumpara un pahar cu apa sau o bere.

Organizatorii locali, Compania „Events“, au recunoscut deficientele legate de catering, dar nu au facut alte comentarii.

O alta problema a fost transportul. Daca traficul a fost supraincarcat inaintea concertului, ceea ce a urmat la sfirsit a fost mult supradimensionat. Chiar daca Metrorex a anuntat prelungirea programului de functionare a metroului, aceasta masura nu s-a dovedit foarte eficienta.

Pentru simplul motiv ca, in conditiile in care concertul s-a terminat la ora 23.30, iar pina la cea mai apropiata statie de metrou, prin toata aglomeratia de rigoare, nu ar fi fost de-ajuns jumatate de ora pentru a prinde ultimul tren. Conducerea Metrorex infirma situatia.

„Circulatia s-a intrerupt dupa ce organele de politie ne-au anuntat ca nu mai sint calatori care sa vina dinspre stadion“, ne-a declarat Gabriel Zburlan, director de exploatare al Metrorex.

Pe drumul de intoarcere, trebuia, de asemenea, sa escaladezi muntii de gunoaie de pe marginea drumului, majoritatea fiind, de fapt, mormanele de sticle pe care spectatorii au fost nevoiti sa le lase la intrarea pe stadion. Inaintea concertului, in fata stadionului, se aflau deja traditionalii speculanti de bilete.

Chiar daca preturile pe care acestia le practicau erau relativ echilibrate fata de cele de la casele de bilete oficiale, surprinzatoare a fost cumva intelegerea tacita intre angajatii firmei de paza si jandarmi, respectiv liber intreprinzatorii, care continuau sa-si vinda marfa nestingheriti. (de A.M., D.C.)

Integral in Cotidianul

Tinerii, principalii spectatori

Incalzit de veteranii de la Iris si The Charlatans, un public de peste 50.000 de persoane a explodat o data cu piesa "Start me up", care a deschis, cu o intarziere de o jumatate de ora, recitalul Rolling Stones. La fel ca in Serbia si Muntenegru, show-ul a insistat pe piesele cunoscute ale trupei si mai putin pe cele de pe ultimul album, "The Bigger Bang".

Un public neasteptat de tanar, de 25-35 de ani, l-a ovationat indelung pe Mick Jagger cand s-a adresat direct in limba romana "Cantati cu mine! Haideti sa ne distram impreuna!", facandu-si fanii sa uite imperfectiunile organizarii: interdictia de a aduce sucuri si apa, pe o vreme caniculara, a creat cozi de o ora la cele doar patru chioscuri de pe stadion.

Integral in Romania Libera

Rolling Stones si graiul romanesc

„Buna seara, Bucuresti! Salut, Romania!”, si-a inceput solistul dialogul cu fanii. Pana la sfarsitul concertului, replicile in graiul nostru au curs una dupa alta: „Ma bucur sa fiu aici pentru prima oara. Va multumesc pentru calduroasa primire”; „Hai sa ne distram, cantati cu mine!”.

Nu s-a multumit cu frazele standard, a trecut la nivelul urmator: glume pe romaneste. „As dori sa va prezint trupa. Prima frumoasa, Lisa Fischer. Ce rochie draguta! Dar ce pantofi ieftini...” Concertul The Rolling Stones n-a avut nici o legatura cu ideea de ieftin.

O productie grandioasa (justificand pe de-a-ntregul onorariul deloc accesibil al trupei), efecte speciale si, mai presus de toate, energia fabuloasa care a umplut stadionul. Mick Jagger, fara astampar, parea conectat permanent la o priza.

La 63 de ani, afisa acelasi aer de „college boy” care a renuntat la scoala pentru a-si scandaliza parintii aristocrati. Vocea i-a mers excelent. Daca n-ai fi vazut prim-planuri cu el pe ecranul urias, de 15 x 15 m, ai fi putut crede ca are in continuare 40 de ani. Intreaga prestatie a fost uimitoare.

„Bunicii”, trecuti cu totii de 60 de ani, si-au respectat publicul, cantandu-i la capacitate maxima. Cum unii dintre ei n-au fost niciodata tocmai cumpatati (cu Keith si Mick lucrurile sunt clare), n-au gasit nimerit sa se crute tocmai in concert. Keith Richards, Ron Wood, Charlie Watts si inepuizabilul Jagger si-au faut treaba fara cusur.

Au avut alaturi numerosi instrumentisti (un chitarist si un clapar, ba chiar si o partida de suflatori) si o vocalista senzationala, la backing. (de Diana Popescu)

Integral in Gandul