Fosta gimnasta Nadia Comaneci, multipla campioana olimpica, mondiala si europeana, a intrat in Cartea Recordurilor.

Academia Recordurilor Mondiale din SUA a omologat performanta obtinuta de legenda gimnasticii romanesti la Jocurile Olimpice de la Montreal din 1976, informeaza site-ul Academiei.

Performanta ei de atunci a constat in sapte note de 10 la o singura editie a Jocurilor Olimpice, ceea ce i-a adus titlul de campioana olimpica absoluta la Jocurile Olimpice de Vara de la Montreal.

Atunci, in varsta de 14 ani, Nadia a fost numita "zana de la Montreal", dupa ce a castigat trei medalii de aur la individual compus, barna si paralele si una de argint, cu echipa. Era punctul culminant al carierei sale.

Anuntul Academiei Recordurilor Mondiale a venit miercuri, cand s-au implinit 31 de ani de la prima nota 10 din istoria gimnasticii. Din 1976, nicio gimnasta si niciun gimnast nu a mai obtinut nota 10 la vreo editie a jocurilor olimpice, scrie sursa citata.

Nadia Comaneci este stabilita in Statele Unite si este casatorita cu fostul campion olimpic american la gimnastica, Bart Conner, cu care are un copil.