Presedintele Train Basescu a atentionat Guvernul in sedinta de joi a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii asupra efectelor secetei, in special in mediul rural.

Seful statului a solicitat Executivului „sa aiba in vedere in mod deosebit asigurarea, din timp, a surselor de alimentare cu apa a scolilor in perspectiva inceperii noului an de invatamant”, se arata intr-un comunicat al Presedintiei.

Si in precedenta sedinta a CSAT din 28 iunie, s-a discutat despre situatia creata de seceta prelungita. Premierul Tariceanu a prezentat, la solicitarea sefului statului, un raport cu privire la situatia masurilor luate si planificate de Executiv pentru diminuarea efectelor secetei.

Premierul a lipsit insa de la sedinta CSAT, din 19 iulie, fiind plecat in strainatate pentru un consult post-operator.

Traian Basescu cere 2,38% din PIB pentru Aparare, in 2008

Presedintele Basescu a cerut Guvernului, in sedinta CSAT de joi, ca in proiectul de buget pentru 2008 sa se aiba in vedere alocarea a 2,38% din PIB pentru Aparare, in vederea respectarii obligatiilor asumate de Romania fata de NATO si Uniunea Europeana.

„Presedintele Traian Basescu a cerut factorilor de raspundere ai Ministerului Apararii urgentarea masurilor pentru cresterea nivelului de interoperabilitate al structurilor militare nationale cu cele ale NATO, conform standardelor stabilite”, se arata in comunicatul Presedintiei.