In jurul orei 5:00, ora Romaniei, autocarul care se indrepta spre Szeged s-a ciocnit cu o camioneta si apoi a acrosat un camion-platforma, care transporta autoturisme.

Un purtator de cuvant al politiei din Csongrad, Marta Toronykoy, a declarat ca soferul camionului, un roman, si 6 turisti au murit pe loc in urma coliziunii.

Ranitii au fost transportati la spitale din orasele Szeged si Mako.

Autocarul era inmatriculat in Cehia. Accidentul a avut loc pe un pod, la circa 20 km de Vama Nadlac.

Traficul rutier si feroviar in zona a fost blocat. La ora actuala, relateaza MTV1, circulatia se desfasoara anevoios, existand coloane lungi de autovehicule inspre Hodmezovasarhely, la fel si pe drumul 43, iar circulatia feroviara intre Mako si Ujszeged s-a reluat abia dupa pranz.

Televiziunea nationala maghiara a prezentat in cursul zilei mai multe reportaje de la fata locului. Potrivit MTV 1, doua persoane sunt in continuare in pericol de moarte, afara de cele 7 persoane decedate in accident. Televiziunea maghiara mentioneaza si conlucrarea dintre politistii maghiari si romani.

Statistici ale televiziunii maghiare:

7 persoane decedate

2 persoane in stare deosebit de grava, in pericol de moarte

1 persoana in stare foarte grava

13 persoane ranite usor

In autocar se aflau 32 de romani, unul dintre ei a declarat politiei maghiare ca nu se aflau in Ungaria ca turisti (fiind in cautarea de munca), ci doar tranzitau Ungaria. Potrivit declaratiilor politistilor maghiari, romanii proveneau din Constanta si Arad si se deplasau la Praga unde doreau sa se angajeze la munci sezoniere.

Sapte dintre romanii implicati in accident au refuzat orice ajutor medical, crezand ca acesta s-ar acorda numai contra cost. Ei au fost tratati la fata locului de personalul din ambulante, unul din cei 7 s-a intors insa mai tarziu, el avand o fractura costala.

O parte a ranitilor a fost indrumat spre Colegiul din Mako, unde au primit alimente si apa minerala, asigurandu-se si acces la toaleta. Potrivit medicului Szabo Istvan de la spitalul din Mako, 13 persoane au fost tratate, din care doua cu fracturi, restul doar cu taieturi si contuzii. Toti cei 13 au parasit spitalul.

Doar trei romani se aflau in stare grava dintre supravietuitori. Toti trei fiind barbati. Potrivit prof. Varga Endre de la Clinica din Szeged, este vorba despre un barbat de 51 de ani, care a ajuns la sectia de Traumatologie in stare de soc, cu fracturi deschise la nivelul ambelor picioare si a bratului stang. Barbatul a fost stabilizat si operat. Medicii spun ca va avea nevoie si de o a doua interventie de chirurgie plastica.

Al doilea barbat, de 37 de ani, a ajuns la spital cu fractura de splina, avand si traume craniene. Splina a fost indepartata chirurgical, restabilindu-se circulatia sanguina a pacientului. Si acest pacient a fost stabilizat, fiind trimis la sectia de Tratament Intensiv.

Al treilea barbat, de 47 de ani, a ajuns la spital in stare de coma, cu fractura craniana deschisa. Toata partea stanga a pacientului prezenta multiple fracturi, atat la nivel toracic, cat si al membrelor. Mana stanga i-a fost amputata. Probleme deosebite s-au ivit insa in cazul fracturilor craniene.

Supravietuitorii accidentului povestesc ca in momentul producerii coliziunii nu dormeau, ei incercand sa se refugieze in partea din spate a autocarului in momentul in care au observat camionul care se indrepta spre ei.

In cursul dupa-amiezii, 26 de persoane din grupul supravietuitorilor au pornit catre casa cu un microbuz pus la dispozitia lor - potrivit Hir TV din Ungaria - de catre Politia din Arad. Hir TV sustine ca situatia a doi dintre pacientii grav accidentati in cursul diminetii la Mako ramane in continuare stabila, in timp ce al treilea pacient se afla in moarte cerebrala. Totusi, el nu a fost inca deconectat de la paratele care il mentin in viata.

Potrivit celor de la Hir TV, varsta barbatului ar fi de 25 de ani.

Ultimul reportaj al MTV 1 de la fata locului:

Imagini din buletinul de stiri de pe canalul M2: