Veniturile din servicii ale Vodafone Romania au crescut, in primul trimestru fiscal incheiat la 30 iunie, cu 26,8% comparativ cu aceesi perioada a anului trecut, a anuntat operatorul de telecomunicatii.

In aceeasi perioada, numarul total de clienti ai companiei a ajuns la 8.223.445, in crestere cu 1.470.351 fata de trimestrul similar al anului trecut, ceea ce corespunde unei cresteri de 22,1% a bazei totale de clienti.

Reprezentantii companiei nu au precizat valoarea veniturilor din servicii si nici pe cea a veniturilor totale.

Venitul mediu pe utilizator a atins valoarea de 15,7 dolari, in crestere cu 12,1% fata de trimestrul anterior.

Din numarul total de clienti, 34,1% erau clientii serviciilor pe baza de abonament, iar cei ai serviciilor preplatite, 65,9%, ceea ce arata o crestere de 4,3 % a numarului de abonati, comparativ cu trimestrul anterior, incheiat la 31 martie 2007.

Potrivit Lilianei Solomon, presedinte & CEO Vodafone, Romania ramane una dintre diviziile cu cea mai buna performanta in cadrul grupului Vodafone.

La nivelul intregului grup, Vodafone a consemnat venituri de 17,03 miliarde de dolari, cu 7,5% mai mult decat in perioada similara a anului trecut.

Alaturi de Vodafone, pe piata de telefonie mobila din Romania mai activeaza Orange Romania, care la finele lunii martie avea 8,27 milioane de clienti, Cosmote Romania cu doua milioane de clienti in luna aprilie si Telemobil, operatorul retelei Zapp, care la finele anului trecut avea aproximativ 500.000 de abonati.