Corint Junior este la acest moment, in Romania, editura care are lansate sau in curs de aparitie seriile fantasy ce nu vor lasa micii cititori sa suspine prea mult dupa Harry Potter.

Iata mai jos o mica parte din oferta magica.

• Seria fantasy de New York Times Bestselleruri Septimus Heap de Angie Sage - sapte titluri pentru care Warner Bros a cumparat drepturile de ecranizare a filmului desi la acest moment exista doar primele trei carti. Prima carte - Magie a aparut la Corint Junior in luna mai 2007.

Romanul, tradus in 27 de limbi, ii poarta pe cititori intr-o calatorie fantastica, presarata cu personaje ciudate si vraji, potiuni si descantece. Magie este o poveste originala despre identitati pierdute si regasite, plina de umor si caldura. Angie Sage a creat multe carti cu ilustratii pentru copii insa Magie este primul ei roman.

Cea de a doua carte din seria Septimus Heap - Zborul urmeaza sa apara la inceputul lunii septembrie iar cea de a treia, Leacuri va apare in 2008.

• Terry Pratchett este unul dintre cei mai mari scriitori britanici, autor a numeroase carti fantastico-umoristice, science fiction si carti pentru adolescenti devorate in egala masura de adulti.

Este bine-cunoscut pentru seria sa Lumea Disc din care la Corint Junior au aparut pana in acest moment - Uluitorul Maurice si rozatoarele lui educate, premiata cu Carnegie Medal, 2001 si Scotidusii liberi, in curand pe marele ecran in regia lui Sam Raimi, urmand ca pana la sfarsitul acestui an sa apara si romanul O palarie plina de cer si Faurul iernii din seria micii Vrajitoare Tiffany Suferind.

Terry Pratchett este autorul Trilogiei nomilor (In camion, In excavator, In nava), care a fost publicata de Corint Junior in 2007, in traducerea lui Dan Dobos, scrisa pentru a fi adaptata intr-un spectaculos film de desene animate ce urmeaza sa fie ecranizat de DreamWorks.

• Cronicile Lumii de Margine, de Paul Stewart & Chris Riddell, o serie magnifica ce insumeaza pana in prezent 10 titluri cu ilustratii nemaipomenite, plina de personaje extraordinare, de la troli si goblini pana la trogi-de-pamant salbatici, ursulani si lupance, viermi-plutitori carnivori, vite-otravitoare etc. Povesti captivante, pline de personaje memorabile si de ilustratii minunate.

In curand va aparea la Corint Junior cartea a treia din seria Cronicile Lumii de Margine - Noapte peste Sanctafrax.

in curand: Tunnels

Tunnels de Roderick Gordon si Brian Williams este romanul cu un potential enorm pentru a deveni egal sau chiar mai mare decat fenomenul Harry Potter - asta spun criticii, fanii si nu in ultimul rand Barry Cunningham, descoperitorul lui Harry Potter.

Tunnels este povestea unui baiat de 14 ani, Will Burrows, si a prietenului sau Chester Rawls care descopera un oras subteran plin de mistere ce asteapta sa fie elucidate de milioanele de copii din intreaga lume.

Cei doi autori nu s-au oprit la o singura carte, cartea a treia fiind deja in lucru. Tunnels va apare in prima parte a anului 2008, informeaza editura Corint Junior.

Children of the Red King de Jenny Nimmo este o serie fantasy de sapte carti ce spun povestea magica a unui baietel ce poate transforma oamenii in fotografii cu ajutorul puterilor sale exceptionale. Primele trei volume ale seriei sunt pregatite sa apara in decembrie 2007, informeaza editura.