“Intre ideologia comunista si doctrina crestina sunt foarte multe asemanari si dupa parerea noastra, a comunistilor, Iisus Hristos a fost primul comunist”, a declarat presedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, in timpul unei vizite recente la o manastire, informeaza Romanian Global News.

Potrivit sursei citate, liderul de la Chisinau ar fi declarat, cu aceeasi ocazie, ca “nicaieri in Vechiul sau in Noul Testament nu veti gasi nimic de rau despre comunisti”.

RGN informeaza ca Voronin a facut aceste declaratii in timpul unei intalniri cu inalte fete bisericesti la manastirea Condrita, unde s-a deplasat, la 10 iulie, impreuna cu IPS Vladimir, Mitropolit al Chisinaului si al intregii Moldove.

Sursa precizeaza ca, in momentul in care presedintele a afirmat ca Iisus a fost primul communist, “in biserica s-a lasat o liniste de mormant - mitropolitul a zambit, unii preoti au facut o mimica neplacuta, dar nimeni nu a indraznit sa spuna vreun cuvant.

Este citat, de asemenea, un protopop care, dupa ce Voronin a cerut sprijinul Bisericii pentru Partidul Comunist la urmatoarele alegeri, l-a asigurat pe presedinte ca ”sunteti tatal nostru - cum o sa ne spuneti, asa o sa facem - noi suntem corabia, iar dvs sunteti carmaciul”.

Potrivit site-ului Bisericii Ortodoxe din Moldova, “in cadrul discutiilor IPS Vladimir a adus sincere multumiri presedintelui tarii pentru tot efortul depus intru activitatea Bisericii Ortodoxe, pentru suportul in solutionarea diverselor probleme, precum si pentru sustinerea procesului de renastere spirituala.

Dl. V. Voronin a remarcat importanta colaborarii in vederea revigorarii spiritualitatii ortodoxe.“