Stirile sportive, la coada

Terzian si-a dat demisia dupa doi ani la Realitatea TV in pozitia de coordonator al stirilor sportive. Principalul motiv este „sacrificarea”, de multe ori, a stirilor sportive, in favoarea altor informatii.

„Problema era la jurnale. Oricum, sportul avea minute putine, dar, daca se intampla ceva, primul lucru care era scurtat sau iesea era sportul”, a declarat Terzian.

„Intrucat Realitatea TV este un post de breaking news (...) se intampla ca evenimente neanuntate sa schimbe programul sta-tiei, inclusiv cel al calupurilor de stiri sportive”, se arata intr-un raspuns al postului.

In afara stirilor sportive, Emanuel Terzian prezenta, saptamanal, si emisiunea „Realitatea sportiva”. Dupa ce el a solicitat incetarea relatiilor contractuale, Realitatea TV i-a facut propunerea de a ramane la emisiunea sportiva si de a colabora cu postul TV la editii speciale atunci cand sunt evenimente importante.

El a acceptat, in principiu, oferta de a ramane colaborator al televiziunii.

Liga I, din nou pe TVR

Dupa ce a pierdut, la inceputul anului, drepturile de transmisie a derby-urilor din campionatul intern, in favoarea Kanal D, TVR este pe cale sa introduca din nou fotbalul in grila.

Postul public urmeaza sa difuzeze optiunea a sasea a fiecarei etape. Contractul este definitivat, dar nu a fost semnat inca de conducerea TVR.

Contactat de EVZ, Horatiu Nicolau, directorul Telesport (compania care detine drepturile de difuzare ale meciurilor din Liga I), a declarat ca, in acest moment, contractul a fost trimis TVR pentru a fi semnat. El nu a dat insa detalii despre valoarea contractului.

Potrivit unor surse EVZ, televiziunea publica va plati pentru meciurile din urmatorul sezon o suma de aproximativ 500.000-600.000 de euro.

Integral in Evz