Etapa a 11-a a Turului, Marsilia-Montpellier, a fost cistigata de Rob Hunter, primul sud-african care triumfa intr-o runda din Turul Frantei. Anul trecut, Hunter a concurat pentru Phonak, echipa care l-a avut in compenenta pe Floyd Landis, cistigatorul intrecerii.

Tricoul liderului la general ramine in posesia lui Michael Rasmussen, insa ciclistul a primit o veste neplacuta din partea Federatiei de ciclism de la Copenhaga: a fost exclus din echipa nationala pentru ca „a refuzat sa indice locurile unde se antreneaza”, declara oficiali danezi.

"Nu spunem ca Rasmussen este dopat, ci doar ca nu toleram asemenea comportament cind vorbim despre lupta anti-dopaj", adauga federatia de la Copenhaga.

Clasament general, dupa 11 etape

1. Michael Rasmussen (Danemarca); 2. Alejandro Valverde (Spania) la 2min 35sec; 3. Iban Mayo (Spania) la 2min 39sec; 4. Cadel Evans (Australia) la 2min 41sec; 5. Alberto Contador (Spania) la 3min 8 sec, etc.

Cine televizeaza Turul in Germania?

Din a 11-a etapa, Turul ciclist al Frantei este retransmis in Germania de Sat 1. Canalul a preluat drepturile de transmisie joi la prinz, dupa ce ARD si ZDF au suspendat transmisiile din cauza scandalului de dopaj privindu-l pe rutierul Patrick Sinkewitz.

"Cu asemenea atitudine, n-o sa transmitem nici Jocurile Olimpice", au spus reprezentanti ai Sat 1, referindu-se la decizia ARD - ZDF de a nu promova un sport dominat de scandalurile de dopaj.