Presedintele uniunii industriasilor si intreprinzatorilor din Rusia (RSPP), Aleksandr Sohin, este de parere ca actuala criza din relatiile ruso-britanice poate determina plecarea unui numar considerabil de companii rusesti de la Bursa din Londra si se va reflecta asupra activitatii companiilor de stat.

„Daca evenimentele vor evolua in aceeasi nota, rezultatul va fi ca platformele comerciale ale Marii Britanii, atat de dragi companiilor rusesti, inclusiv companiilor de stat, vor incepe sa piarda pozitii, o sansa pentru bursele continentale de a atrage pe platformele lor companiile rusesti”, a spus Sohin.

Potrivit spuselor sale, citate de agentia RIA Novosti, „restrictiile la acordarea de vine oficialilor rusi s-ar putea extinde si asupra reprezentantilor companiilor de stat. Nimic nu-i va impiedica pe britanici sa considere managerul unei companii de stat drept functionar al statului.

In plus, multi din functionarii care fac parte din consiliile directorale ale diferitelor companii, nu vor mai reusi, probabil, sa se deplaseze in Marea Britanie cu treburi legate de afacerile companiilor pe care le reprezinta”.

Sohin nu a exclus, de asemenea, complicatii pentru companiile britanice care lucreaza in Rusia. „E posibila ca aceste companii sa fie mai atent observate de organele de control si supraveghere. Ceea ce nu inseamna ca vor fi acuzate de ceva de care nu se fac vinovate, dar le va fi tot mai greu, pentru ca verificarile vor fi mai dese”, a spus seful RSPP.

„Prin urmare, mediul britanic de afaceri va avea puternic de suferit, dar nici mediul rusesc de afaceri nu va avea zile prea fericite”.