Presedintele Traian Basescu a semnat vineri decretul privind eliberarea din functia de adjunct al directorului Serviciului Roman de Informatii a general-locotenentului Marin Ionel, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale. Totodata, presedintele a semnat si decretul de trecere in rezerva a lui Marin Ionel.

Generalul locotenent Ionel Marin a fost numit adjunct al directorului Serviciului Roman de Informatii in 2001. Anterior, a detinut diferite functii de conducere in ministerul Apararii Nationale, Serviciul de Paza si Protectie, ministerul de Interne si Directia Generala de Informatii a Apararii.

Functia de adjunct al directorului SRI mai este ocupata si de generalul locotenent Dumitru Ion Zamfir, numit in 1997, precum si de colonelul George-Viorel Voinescu, numit in 2005.

Numele generalului Ionel Marin apare in scandalul "biletelului Coldea", dar si in cel legat de cumpararea unor locuinte de serviciu de unele cadre de conducere din Serviciu.

Odata cu izbucnirea scandalului in care prim-adjunctul SRI, Florin Coldea, era acuzat ca a facut politie politica pentru ca a incercat sa faca presiuni asupra unor magistrati de la Curtea Constitutionala, directorul SRI George Maior a anuntat ca va prelua el atributiile prim adjunctului.