Fondul britanic de investitii Equest Investments Balkans (EIB) va prelua 75% din actiunile retailerului de electronice Domo, prin intermediul subsidiarei sale Lynx Property, potrivit unui comunicat postat pe site-ul companiei. Actionarii fondatori ai Domo vor pastra 25% din actiuni. Equest Investments Balkans nu precizeaza valoarea tranzactiei.

Lynx va finanta preluarea prin contractarea de credite si prin vanzarea de actiuni, inclusiv ale EIB. De asemenea, Lynx va incheia o intelegere cu actionarii Domo, care va include si achizitia, in anumite conditii, preluarea pachetului de 25% din actiuni de la actionarii fondatori, luand in calcul performantele financiare ale retailerului in 2007 si 2008.

Actionarii fondatori ai Domo sunt Lorand Szarvadi-Teglas, directorul general al Domo, Zsuzsanna Szarvadi-Teglas, director de dezvoltare, Ferenc Hegedus si Alexandru Mnohoghitnei, director financiar.

In prezent, Domo opereaza o retea de 113 unitati de retail localizate in marile orase din Romania, cu o suprafata medie de 420 metri patrati.

In anul 2006, Domo a inregistrat vanzari de 121 milioane de euro, in crestere de la 116 milioane de euro la finele anului 2005. Profitul inainte de impozitare al retailerului a crescut cu 390% anul trecut, pana la 11,3 milioane de euro.

Equest Investments Balkans, companie listata pe piata AIM a London Stock Exchange si la Bursa Irlandeza, este unul din cele mai importante fonduri de investitii din Europa de Sud-Est. Principalele sectoare in care EIM investeste sunt sectoarele de retail, serviciile financiare, dezoltarea imobiliara si infrastructura.

La finele lunii martie, activele totale ale Equest Investments Balkans se ridicau la 310,3 milioane de euro.