Presedintele Traian Basescu propune extinderea componentei Comisiei prezidentiale pentru educatie prin cooptarea de sindicalisti, elevi, studenti, parinti si academicieni, in vederea implementarii concluziilor raportului prezentat in 12 iulie.

Seful statului a facut aceasta propunere, astfel incat Comisia sa beneficieze de expertiza mai multor actori institutionali din sistemul roman de educatie, se arata intr-un comunicat al Presedintiei, remis vineri presei.

Din Comisie vor mai face parte reprezentanti ai federatiilor sindicale din invatamant, ai Academiei Romane, Consiliului Elevilor, comisiilor parlamentare de invatamant, studentilor, ONG-urilor, asociatiilor de parinti, ministerului Muncii si ministerului Educatiei.

Comisia prezidentiala pentru analiza si elaborarea politicilor din domeniile educatiei si cercetarii din Romania, formata din 12 membri, cadre universitare si cercetatori stiintifici romani, a fost infiintata, in cadrul Administratiei Prezidentiale, cu scopul de a analiza starea actuala din domeniile educatiei si cercetarii.