Actualul miliardar lucra deseori la proiectele sale si de pe computerele de la Harvard, desi acest lucru nu era stiut de profesori la vremea respectiva.

„Am gasit mai tarziu o copie a Microsoft Basic Interpreter 1.1. Asadar, detinem documente importante in arhiva noastra. Acestea sunt expuse in varianta marita in foaierul facultatii pentru a le servi ca inspiratie generatiilor urmatoare”, a mai spus Lewis.

Iubitor de poker

Studentul Gates adormea deoarece in timpul liber, si in special noaptea, punea bazele a ceea ce a devenit apoi compania Microsoft, cel mai mare producator de software pentru computere personale din lume.

Mai mult, profesorul isi aminteste ca Bill parea destul de plictisit la cursurile sale, insa facea eforturi pentru a participa la seminarii si incerca sa para interesat. O parte importanta a timpului liber i-o rezerva tanarul Gates si pokerului pe care il juca impreuna cu alti colegi de camin.

Lewis se fereste sa afirme ca Gates a fost un student exceptional. El il considera un om plin de energie, foarte ambitios, inteligent si rapid. „Totusi, daca m-ar fi intrebat cineva daca Bill Gates ar putea conduce o mare companie de IT as fi spus cu siguranta ca da. Muncea din greu si era foarte rapid. Sa fii smart si rapid - acestea sunt atuurile lui”, a adaugat el.

Moment favorabil

In acea perioada, gandul ii zbura insa lui Gates spre alte zari. Compania MITS (Micro Instrumentation and Telemetry Systems) tocmai se pregatea de lansarea celui mai compact computer al vremii - Altair 8800. Gates si Allen, fondatorii Microsoft, si-au dat seama ca industria computerelor va exploda si ca cineva va trebui sa scrie programe pentru acestea.

Astfel i-au contactat pe cei de la MITS si le-au zis ca ei au un soft care merge pe acest computer. Totul era o minciuna, insa compania s-a aratat foarte interesata. Apoi Gates si Allen au lucrat frenetic si dupa opt saptamani aveau softul pe care l-au dus la MITS.

A fost un succes imediat deoarece s-a potrivit perfect cu computerul. In mai putin de un an, Gates a renuntat la studentie.

Un articol de Adrian Popa

Integral in Evz