Lynx, controlat in proportie de 75% de EIB, va finanta tranzactia, probabil, prin contractarea de credite si prin vinzarea de titluri. Firma Lynx va incheia un acord cu actionarii fondatori ai Domo, care va include drepturi si obligatii privind preluarea pachetul de 25% din actiuni, in unele conditii luind in calcul performantele financiare ale retailerului in 2007 si 2008.

Printre actionarii fondatori ai Domo se numara directorul general Lorand Szarvadi-Teglas, directorul pentru dezvoltare Zsuzsanna Szarvadi-Teglas, Ferenc Hegedus si directorul financiar Alexandru Mnohoghitnei.

Potrivit lui Mnohoghitnei, actualul management al companiei va fi mentinut.

"Pentru orice tranzactie de acest gen, managementul este foarte important. In cazul de fata, actualul management va fi mentinut", a declarat Mnohoghitnei, vineri, agentiei MEDIAFAX.

Referitor la planurile de viitor ale fondului britanic cu reteaua Domo, directorul financiar al retelei a afirmat ca acestea nu sint definitivate, toate optiunile "urmind sa ramina deschise".

Domo opereaza 113 unitati de retail in orase importante din Romania, cu o suprafata medie de peste 420 de metri patrati. In anul fiscal incheiat la 31 decembrie 2006, compania a avut vinzari de 121 milioane de euro. Profitul inainte de impozitare a crescut cu 390% anul trecut, la 11,3 milioane de euro.

Integral in Cotidianul