Administratia Nationala de Meteorologie a prelungit avertizarea cu cod portocaliu pana marti, pentru 20 de judete si pentru municipiul Bucuresti. In celelalte zone ale tarii, a fost emisa avertizarea cu cod galben. In zilele de 23 si 24 iulie, in judetele avertizate cu cod galben se vor inregistra descarcari electrice, ploi torentiale, intensificari ale vantului si vijelii.

Pentru marti, 24 iulie, ANM anunta ca in aceste zone se vor inregistra temperaturi de 35 -38 de grade. ANM va prezenta urmatoarea prognoza, luni, 23 iulie.

Totodata, s-a decis ca de luni, 23 iulie, in judetele care raman cu avertizare de cod galben sa se ridice restrictia de circulatie pe drumurile publice pentru autovehiculele cu greutatea mai mare de 7,5 tone. Restrictia ramane valabila pentru judetele avertizate cu cod portocaliu.

Anuntul a fost facut, sambata, de ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, la finalul sedintei Comitetului interministerial pentru reducerea efectelor caniculei.

La discutii au participat reprezentantii Ministerelor Sanatatii, Muncii, Transporturilor, Internelor, precum si ai Administratiei Nationale de Meteorologie.

Totodata, ministrul Nicolaescu, a exclus posibilitatea ca zonele in care sunt inregistrate peste 42 grade Celsius sa fie atentionate cu cod rosu. El a precizat ca aceasta avertizare este introdusa doar daca temperaturile ridicate persista cel putin doua zile consecutiv, in aceeasi localitate.

Update: Intre timp, bilantul victimelor caniculei a ajuns la 15. Sase cazuri au fost inregistrate numai in cursul zilei de sambata, a anuntat, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.