Fernando Alonso, a castigat Marele Premiu al Europei, a zecea etapa a Campionatului Mondial de Formula 1, disputat, duminica, pe circuitul de la Nurburgring. Alonso a fost urmat de brazilianul Felipe Massa (Ferrari), in timp ce pe locul trei s-a clasat australianul Mark Webber (Red Bull).

Pentru prima oara in acest sezon, britanicul Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes), liderul clasamentului mondial, nu a reusit sa urce pe podium, el ocupand locul 9. Hamilton a suferit un accident sever in calificari si a anuntat abia in dimineata cursei ca va concura.

Clasament cursa GP Germania

1. Alonso (McLaren Mercedes)

2. Massa (Ferrari)

3. Webber (Red Bull)

4. Wurz (Williams Toyota)

5. Coulthard (Red Bull)

Calificari, simbata

Liderul clasamentului general, Lewis Hamilton a suferit un accident in timpul calificarilor - explozia unui pneu a trimis masina in decor! Pilotul britanic a iesit cu dificultate din monopost, a fost transportat la spital.

"Accidentul s-a produs pentru ca roata nu a fost corect fixata. A existat o defectiune la pistolul pneumatic folosit pentru aceasta operatiune" - spune Ron Dennis, patronul Mclaren Mercedes.

Intrerupta din cauza accidentului suferit de Hamilton, sedinta de calificari i-a oferit finlandezului Kimi Raikkonen (Ferrari) prima pozitie pe grila de start. Insa Raikkonen a abandonat la jumatatea cursei de duminica - pana de benzina!

Clasamentul pilotilor, dupa Marele Premiu al Germaniei:

1. Hamilton (McLaren Mercedes) 70p

2. Alonso (McLaren Mercedes) 68p

3. Massa (Ferrari) 59p

4. Raikkonen (Ferrari) 52p

In clasamentul constructorilor:

1. McLaren Mercedes 138p

2. Ferrari 111p

3. BMW Sauber 61p

4. Renault 32p