Cel putin 26 persoane si-au pierdut viata, duminica dimineata, in urma unui accident rutier produs pe o autostrada din Alpii francezi, in apropiere de localitatea Grenoble, relateaza AFP. Potrivit informatiilor furnizate de pompieri, in autocar se aflau 50 de pelerini polonezi. Alte 24 de persoane sunt ranite, dintre care 14 in stare foarte grava.

In timp ce traversa o sosea in panta, autovehiculul s-a rasturnat in albia raului Romanche, dupa care a luat foc. Potrivit pompierilor, accidentul s-a produs din cauza problemelor aparute la sistemul de franare.

Automobilul a cazut in gol circa 40 de metri, iar autoritatile locale au mobilizat nu mai putin de 100 de pompieri pentru operatiunea se salvare.

Un bilant anterior anunta ca accidentul s-a soldat cu 21 de morti, sase disparuti si 24 de raniti, dintre care 12 in stare grava.

Ministerul francez al Afacerilor Externe a infiintat un numar de telefon special, pentru informarea rudelor victimelor.

Premierul francez Francois Fillon si ministrul pentru ecologie, care se ocupa si de securitatea rutiera, Jean-Louis Borloo, vor vizita locul accidentului in cursul zilei de duminica, a anuntat biroul acestuia. Consulul polonez la Lyon se indreapta, de asemenea, catre locul catastrofei.

Ministrul Borloo a decis deja demararea unei anchete pentru a determina cauzele si circumstantele producerii accidentului.

Pelerinii polonezi, care erau in majoritate persoane in varsta, se intorceau de la sanctuarul Notre Dame de la Salette, in Alpi.