Politia Rutiera recomanda trasee alternative pentru cei care se intorc de pe litoral sau de la munte. Masura a fost luata pentru a preveni producerea unor accidente, in contextul in care saptamanile trecute, au fost probleme legate de fluenta traficului.

Pentru evitarea aglomerarii tronsonului de drum DN 22C-Cernavoda-Medgidia-Basarabi, conducatorii auto pot utiliza urmatoarea varianta alternativa: DN2A-Constanta-Harsova-Giurgeni-Tandarei-Slobozia-Urziceni si in continuare DN2- Urziceni- Bucuresti.

Politia Rutiera anticipeaza ca si pe Valea Prahovei valorile de trafic se vor intensifica, mai ales in orele dupa-amiezii. Astfel se recomanda folosirea urmatoarelor rute alternative: DN1A-Brasov-Sacele-Cheia-Valenii de Munte-Ploiesti-Buftea-Bucuresti; DN73-Brasov-Bran-Campulung-Muscel-Pitesti-Autostrada A1-Bucuresti.

Politia Rutiera mai atrage atentia celor care au ales sa-si petreaca sfarsitul de saptamana in strainatate sa isi fragmenteze deplasarile, alternand sofatul cu perioade de repaus, pentru a evita producerea unor evenimente rutiere cauzate de oboseala.

Pe Autostrada A1-Bucuresti-Pitesti, la km. 36, pe podul peste raul Arges, pe o distanta de aproximativ 300 de metri, se executa lucrari de reparatie a partii carosabile, motiv pentru care circulatia se desfasoara pe un singur fir. Din acest motiv, se recomanda ca ruta alternativa DN7-Pitesti-Gaesti-Titu- Bucuresti.

Si in Capitala dispozitivul de Politie Rutiera care actioneaza duminica a fost suplimentat, pentru a preveni blocajele care ar putea sa se produca la principalele intrari in oras.