Talibanii din Afganistan au anuntat, duminica seara, ca au prelungit cu 24 de ore termenul limita stabilit pentru eliberarea de catre guvern a 23 de rebeli in schimbul eliberarii celor 23 de voluntari sud-coreeni luati ostatici joi, in provincia Ghazni din estul tarii, relateaza AFP.

Initial, talibanii au dat autoritatilor de la Kabul termen pana duminica, la ora 14.30 GMT (17.30, ora Romaniei), pentru schimbul de ostatici, insa acestia au prelungit termenul pentru a putea finaliza negocierile si stabilirea conditiilor de eliberare cu oficialii afgani.

Un purtator de cuvant al talibanilor a anuntat anterior ca acestia vor incepe sa ii ucida pe ostatici unul cate unul daca Seulul nu isi va retrage trupele din Afganistan.

Cei 23 de voluntari sud-coreeni au venit in Afganistan cu o misiune umanitara. Ei doreau sa contribuie la imbunatatirea conditiilor igienico-sanitare ale localnicilor.

Ministerul afgan al Apararii a indicat ca locul unde se crede ca sunt tinuti sud-coreenii a fost incercuit, iar fortele afgane si internationale asteapta ordinul de a trece la atac pentru a-i elibera pe cei 23 de ostatici, intre care 18 sunt femei.

Presedintele sud-coreean Roh Moo-hyun a cerut eliberarea ostaticilor, iar rudele acestora, sustinuti de cativa pacifisti, au cerut retragerea militarilor sud-coreeni din Afganistan.