Google a dezvaluit pentru prima data ca pregateste o oferta pentru o apropiata licitatie in zona wireless din Statele Unite, o mutare care ar inseamna inclusiv o activitate completa de operator de retea wireless.

Chiar daca oficialii Google sunt dispusi sa investeasca peste 4,6 miliarde de dolari, acestia vor participa la licitatie doar daca autoritatile vor lua o decizie cu privire la regulamentul ce a fost deja dur contestat de companiile de wireless existente.

Interesati, dar pun conditii

Conditiile puse de Google si primele intentii facute publice de Comisia Federala a Comunicatiilor (FCC) din SUA scad insa sansele ca detinatorii Google sa se grabeasca sa faca o oferta imposibil de depasit, potrivit analistilor din piata, citati de „Financial Times”.

Declaratiile Google privind interesul pentru a opera in segmentul wireless vin cu doar cateva zile inainte ca FCC sa bata in cuie regulile care se vor aplica in cazul licitatiilor mari din acest sergment, pentru urmatorii ani.

Kevin Martin, directorul FCC, a declarat ca este normal sa ia in considerare propunerile facute de Google si de ceilalti jucatori importanti din domeniu si, de aceea, va prezenta mai multe variante.

integral in EvZ