Grupul francez AG2R Prevoyance intentioneaza sa intre pe piata romaneasca a pensiilor obligatorii administrate privat (pilonul II), in acest sens urmind sa infiinteze societatea AG2R Fond de Pensii. Compania a programat miine, 24 iulie, o conferinta de presa pentru a-si anunta intentiile.

AG2R Prevoyance desfasoara activitati in domeniul administrarii de fonduri de pensii private si a realizat in 2006 o cifra de afaceri de opt miliarde de euro.

Programul reformei pensiilor private din Romania prevede ca, incepind cu 17 septembrie-17 decembrie, salariatii cu virste de pina la 35 de ani vor fi obligati sa adere la un fond de pensii administrate privat. Angajatii cu virste cuprinse intre 35 si 45 de ani pot opta pentru un fond de pensii oricind, pina la implinirea virstei de 45 de ani, conform normelor emise de CSSPP.

Primele contributii pentru pensiile private vor fi colectate in luna ianuarie a anului 2008. In primul an de activitate, 2% din contributia totala de 9,5% pentru asigurarile sociale pe care o plateste fiecare angajat vor ajunge in administrare privata.

Cota va creste cu cite o jumatate de punct procentual anual, pina la atingerea valorii de 6%, aplicata venitului lunar brut, intr-un interval de opt ani.

Pe pilonul II si-au anuntat intentia de participare si companiile OTP Fond de Pensii, BT Aegon Fond de Pensii, AIG Fond de Pensii si Generali Fond de Pensii, ING Asigurari de Viata, Aviva, Omniasig, BCR, BRD, Interamerican, Allianz-Tiriac si Prva.

integral in Cotidianul