Cel de-al saptelea volum din seria Harry Potter, "Harry Potter and the Deathly Hallows", lansat sambata in toata lumea, s-a vandut in 8,3 milioane de exemplare in SUA, numai in primele 24 de ore de la aparitie. Este un record istoric pentru o carte aparuta in SUA, anunta editura Scholastic, citata de presa internationala.

Volumul anterior, lansat in iunie 2005, s-a vandut in 6,9 milioane de exemplare in SUA in prima zi de comercializare.

In Romania, volumul poate fi cumparat chiar din momentul lansarii sale oficiale in Marea Britanie, dar varianta in limba romana este asteptata abia in iarna.

Harry Potter este o serie de sapte volume pentru copii, scrise de autoarea britanica J. K. Rowling, despre un adolescent cu puteri de magician.

Actiunea se petrece, in cea mai mare parte, la Scoala de magie si vrajitorie Hogwarts si se concentreaza pe povestea lui Harry Potter care incearca sa lupte impotriva magicianului malefic Lord Voldemort, cel ce-i ucide parintii pentru a cuceri lumea magiei.

Primul volum - Harry Potter si piatra filosofala - a fost lansat acum zece ani, in 1997, si a pavat drumul succesului urmatoarelor carti, vandute in 325 de exemplare si traduse in 63 de limbi, printre care si romana.