Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a anuntat ca legea privind cresterea salariilor pentru diplomati va fi revotata in Parlament, dupa ce presedintele Basescu a refuzat sa o promulge. Intr-o scrisoare adresata ministrului Afacerilor Externe, Adrian Cioroianu, Olteanu il asigura ca „legea va fi revotata in Parlament”.

"Gestul lui Olteanu ma bucura. Ultima ajustarea a salariilor a fost facuta acum 7 ani. Lunar am cereri de plecare din MAE pentru slujbe mai bine platite", a declarat Adrian Cioroianu pentru HotNews.ro.

Daca legea va trece inca o data de Parlament, Basescu nu o mai poate retrimite parlamentarilor, singura posibilitate ca legea sa nu intre in vigoare fiind o eventuala decizie de neconstitutionalitate din partea Curtii Constitutionale.

Reamintim ca legea privind majorarea salariilor diplomatilor a fost retrimisa de Basescu in Parlament saptamana trecuta, presedintele sustinand ca nu exista surse de finantare pentru aceste cresteri salariale.

Decizia lui Basescu a fost criticata de Adrian Cioroianu, ministrul Afacerilor Externe sustinand ca diplomatii romani au salarii sub nivelul omologilor lor din Republica Moldova sau Albania. "Media salariilor diplomatilor romani e cea mai mica din UE si e chiar sub cea din Republica Moldova", a declarat Cioroianu luni pentru HotNews.ro.

In scrisoarea de sustinere, Olteanu sustine ca "propunerea sustinuta de ministrul Afacerilor Externe, domnul Adrian Cioroianu, de marire a retributiei personalului diplomatic, este o necesitate, salariile diplomatilor romani fiind cu mult mai mici decat ale omologilor lor din alte tari".

Mai mult, Olteanu apreciaza atitudinea lui Basescu fata de diplomatia romaneasca drept "regretabila".

"Inca mai sper ca presedintele Basescu va intelege ca e o problema reala si ca nu are rost sa o politizam", a mai spus si Adrian Cioroianu.