INTEC, FAMOS si IAR mai raman la privatizare inca 30 de zile

de     HotNews.ro
Luni, 23 iulie 2007, 0:00AVAS a aprobat prelungirea cu 30 de zile a ofertei de vanzare a pachetului de actiuni detinut la INTEC Bucuresti. Oferta initiala era valabila pana la 1 august. Privatizarea se face prin metoda negocierii pe baza de oferte tehnice.

Potrivit AVAS, cei trei ofertanti, SC BG MANAGEMENT CONSULTANTS SRL in consortiu cu persoana fizica Dinescu Lucian, consortiul format din SC A2 IMPEX SRL, SC UTTIS INDUSTRIES SA, SC CEROB SRL, ASOCIATIA PAS INTEC 2004 si SC ATLASSIB SRL SIBIU au fost eliminati de la negocieri deoarece au obtinut un punctaj de precalificare sub 60 de puncte, punctaj minim impus de prevederile HG nr. 2193/2004.

Precizam ca aceste criterii de precalificare trebuiesc indeplinite cumulativ. Primii doi ofertanti au contestat deja in justitie eliminarea de la negocieri.

Valabilitatea ofertei de vanzare a pachetului de actiuni a fost prelungita pana la data de 31 august, avand in vedere ca potrivit Legii nr.

137/2002, cu modificarile si completarile ulterioare “ institutia publica implicata poate decide justificat prelungirea termenului de valabilitate a ofertei de vanzare pentru perioade succesive ce nu pot depasi 30 de zile fiecare si care nu pot insuma mai mult de 180 de zile ”.

De asemenea, tot cu 30 de zile a fost aprobata si valabilitatea ofertei de privatizare a pachetului de actiuni detinut la SC FAMOS SA Suceava. Oferta este acum valabila pana la data de 18 august. Prelungirea termenului este necesara pentru ca AVAS sa finalizeze negocierile cu ofertantul SC TOP GENKO SA.

Si oferta de vanzare a actiunilor SC IAR SA Ghimbav a fost prelungita cu 30 de zile, pana la data de 22 august. Oferta actuala expira pe 23 iulie. Reamintim ca AVAS a reluat negocierile cu firma Eurocopter -SAS Franta, dupa ce comisia de negociere a solicitat precizari si completari privind documentele de precalificare si participare depuse.

Aceasta este a treia prelungire cu 30 de zile peste cele 180 de la publicarea anuntului de vanzare. In acest termen vor fi analizate si implicatiile prevederilor OUG nr.

81/2007 pentru accelerarea procedurii de acordare a despagubirilor aferente imobilelor preluate in mod abuziv, prin care 2.622.273 actiuni, reprezentand 13,89% din capitalul social, actiuni detinute de AVAS ar urma sa fie transferate la Fondul Proprietatea, modificandu-se astfel oferta AVAS.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


33 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by