Agentia Nationala Antidrog si Brigada Internationala Antidrog cu concursul Federatiei Romane de Fotbal organizeaza in ziua de miercuri 25 iulie 2007 finala “Cupei Antidrog” la fotbal care va avea loc intre echipele liceelor „Spiru Haret” si „Mircea Eliade”, din Bucuresti.

Meciul se va disputa pe stadionul “Lia Manoliu” incepand cu ora 18.00 in deschiderea finalei “Super Cupei” Romaniei la fotbal dintre echipele Dinamo si Rapid.

Jocul se va desfasura pe durata a doua reprize a cate 25 de minute, Federatia Romana de Fotbal urmand a desemna o brigada de arbitri pentru acest joc si o glorie a fotbalului romanesc care sa dea lovitura de incepere.

Acest eveniment inspirat din activitatile de anvergura publica cu mesaj antidrog organizate in tarile occidentale se constituie intr-un exemplu de alternativa de viata sanatoasa prin sport la consumulde droguri.

Unul din obiectivele specifice prevenirii consumului de droguri in comunitate il reprezinta initierea si dezvoltarea unor proiecte si programe adecvate pentru consolidarea educatiei civice, culturale, spirituale si sportive, ce se constituie in alternativa de viata sanatoasa, cultivarea abstinentei la consumul de droguri, inclusiv alcool si tutun, incurajarea formarii unui climat social care sa

impiedice stigmatizarea si marginalizarea persoanelor afectate de consumul de droguri.

Jurnalistii acreditati care doresc sa participe la acest eveniment sunt asteptati la Stadionul „Lia Manoliu” incepand cu orele 17.30, accesul urmand a se face pe baza legitimatiei de jurnalist. Suporterii celor doua licee (elevi si cadre didactice) au acces gratuit in sectorul repartizat, pe baza legitimatiei de elev, respectiv de angajat.