“Procuratura generala a Rusiei depune eforturi disperate de a-l scoate basma curata pe Putin, care se afla in toata maretia lui in spatele asasinarii lui Aleksandr Litvinenko”, a declarat omul de afaceri rus Boris Berezovski, comentand versiunea Procuraturii generale, potrivit careia Andrei Lugovoi si Dmitri Kovtun s-au contaminat cu poloniu de la fostul ofiter FSB, Litvinenko.

“Pentru mine nu e nici o mirare ca Procuratura generala continua linia, sortita unui esec iminent, de comutare a atentiei generale asupra mea, asupra oricui altcineva, dar nu asupra lui Putin si Lugovoi”, a aratat Berezovski, actualmente stabilit in Marea Britanie.

“Aceasta partitura nu are sorti de izbanda. Ramane de vazut ce va iesi de aici. Cei pe care am incercat sa-i ridic in calitate de opozitie, nu au pierdut inca, dar Kremlin a pierdut deja”, a adaugat Berezovski, citat de postul de radio Eho Moskvi.

Putin, la al treilea mandat?

Si in timp ce Berezovski il acuza pe Putin de asasinarea lui Litvinenko, presedintele Consiliului federatiei, Serghei Mironov, a declarat, la Norosibirsk, ca Jocurile olimpice din 2014, de la Soci, vor fi deschise de Vladimir Putin, in calitate de sef al statului.

“Sunt convins ca editia a 22-a a Jocurilor Olimpice va fi deschisa de presedintele Vladimir Vladimirovici Putin”, a afirmat Mironov la o intalnire cu redactorii sefi ai presei locale, citat de publicatia electronica Newsru.com.

Potrivit spuselor sale, dupa alegerile pentru Duma de stat, sistemul politic si de partid din Rusia va suferi, in perioada 2008 - 2011 schimbari radicale.

“Vom trece la o revizuire radicala a numeroase pozitii, inclusiv a legislatiei in vigoare”, a anuntat Mironov. El a explicat ca, initiind discutii legate la un al treilea mandat prezidential, a pornit de la un adevar foarte simplu.

“Ce a inceput Vladimir Putin, tot el trebuie sa duca mai departe, pana la sfarsitul logic. Dar Vladimir Putin a spus: “Nu, nu voi modifica prevederile Constitutiei”. Prin urmare, a adaugat Mironov, in 2008 va fi ales alt presedinte, dar numai pentru patru ani. “Dupa care haideti sa-l alegem din nou pe Vladimir Putin”, a sugerat Mironov.