Intalnirea de la Tulcea, gazda a celei de a doua runde de consultari privind realizarea canalului Bastroe si efectul lui asupra mediului inconjurator din zona, a fost de doua ori amanata de partea romana fara a fi explicate adevaratele motive.

Iar presa ucraineana scrie ca discursurile participantilor romani la consultarile de la Tulcea au scos in evidenta nivelul scazut de informare a opiniei publice de la Bucuresti despre proiectul de reluare a navigatiei in partea ucraineana a Deltei Dunarii si, in acelasi timp, atitudinea negativa fata de ideea proiectului.

Romania continua sa considere reluarea navigatiei pe bratul Bistroe un pericol la adresa mediului inconjurator al Deltei Dunarii si un factor de destabilizare a situatiei sociale din Romania, scrie publicatia electronica ucraineana Biznes-novosti Nikolaeva.

Directorul companiei de stat Delta-Lotman, care a comandat proiectul si este garant al securitatii navigatiei in perimetrul ucrainean al Deltei, Viktor Bezdolnii, a reprezentat Ucraina la lucrarile de la Tulcea.

La incheierea convorbirilor, el a spus ca partea romana a avut posibilitatea angajarii unui dialog pe aceasta tema, Ucraina punand la dispozitia participantilor la reuniune intreaga documentare vizand realizarea proiectului Dunare Marea Neagra.

Ucraina, nota publicatia citata, este dispunsa sa continua activitatea in aceasta directie si a propus participantilor sa se revada in septembrie, la un media-forum, la care sa fie invitati reprezentanti ai mass-media din Ucraina si din toata lumea.