Royal Shakespeare Company din Londra participa in cadrul Festivalului de Teatru European de la Sibiu, cu spectacolele: "Visul unei nopti de vara" de Shakespeare, regia Tim Supple, si "Macbett" de Eugene Ionesco, in viziunea regizorala a lui Silviu Purcarete.

Purcarete a montat "Macbett" in primavara acestui an, fiind primul regizor din afara Marii Britanii care a realizat un spectacol la celebra companie "Royal Shakespeare".

Festivalul de Teatru European se va desfasura intre 15 septembrie si 1 noiembrie, perioada in care teatre si companii europene de renume isi vor prezenta productiile.

Potrivit Rompres, va veni la Sibiu si celebrul Malii Teatr din Sankt Petersburg, cu spectacolul "Unchiul Vanea" de Cehov, regia Lev Dodin.

Theatre de l'Eveil din Belgia va prezenta "Bouvard et Pecuchet" dupa Flaubert, iar Moscow New Generation Theater - "Un tramvai numit dorinta" de Tennessee Williams.

Centrul Meyerhold din Moscova va aduce in Romania "Rugaciunea de la Cernobil", regia Joel Lehtonen. Compania "Gelabert Azzopardi" din Spania a fost invitata cu spectacolul "Orion" realizat in colaborare cu Teatru Lliure din Barcelona.

Sibienii si oaspetii orasului vor avea ocazia sa vada si un spectacol din Atena, montat de celebrul regizor Michael Cacoyannis, dupa "Lisistrata", in care joaca si actorii Maia Morgenstern si Vlad Ivanov.

Un spectacol va fi prezentat si de celebrul Teatru "Schauspiel" din Frankfurt.

Romania va fi reprezentata in festival de Teatrul Maghiar de Stat din Cluj, cu "Unchiul Vanea", pe care il monteaza in aceasta perioada Andrei Serban, de Teatrul "Radu Stanca" din Sibiu, cu "Faust", regia Silviu Purcarete, si un spectacol al Teatrului Bulandra, titlul urmand sa fie stabilit de comun acord cu directorul acestei institutii, Alexandru Darie.

Fiecare spectacol va fi jucat de doua-trei ori.

Festivalul de Teatru European face parte din Programului "Sibiu - Capitala Culturala Europeana 2007".