In perioada 11 - 22 iulie a avut loc la Sfantu Gheorghe, in Delta Dunarii, a treia editie a Festivalului de Muzica Tanara PROMETHEUS, eveniment organizat de Fundatia Anonimul. Grupul UNDE este castigatorul marelui premiu in valoare de 1000 lei.

Presedintele Juriului, Nicu Alifantis, a facut selectia celor 7 concurenti aflati in concurs: Jenica Harja (Galati), Mircea Iordache (Tulcea), Ovidiu Scridon (Bucuresti), Silvan Stancel (Alba Iulia), Paula Tarau (Simleul Silvaniei), Grupul UNDE: Ioan Onisor, Cristina Patrascu si Sandra Pop (Cluj Napoca), Alina Zaharia (Bucuresti)

In urma votului publicului prezent la Sf. Gheorghe, in Dolphin Camping, Marele Premiu, in valoare de 1.000 RON, a revenit grupului UNDE din Cluj Napoca, format din: Ioan Onisor, Cristian Patrascu si Sandra Pop.

Dupa opt zile de concurs, sambata, 21 iulie, emotiile concurentilor au intrat pe ultima suta de metri. In cadrul Galei de decernare a premiilor, concurentii au aflat atat pozitia pe care au fost clasati de catre publicul votant prezent la Sf. Gheorghe, cat si pozitia pe care au fost clasati prin netvoting de catre ascultatorii radio3net.

Concurentii si-au luat ramas bun de la public interpretand cate doua piese, ordinea intrarii in scena fiind inversa clasamentului publicului prezent la Sf Gheorghe: Mircea Iordache (Tulcea), Silvan Stancel (Alba Iulia), Alina Zaharia (Bucuresti), Jenica Harja (Galati), Paula Tarau (Simleul-Silvaniei) si Grupul UNDE din Cluj Napoca, format din Ioan Onisor, Cristina Patrascu si Sandra Pop, caruia

i-a revenit Marele Premiu, in valoare de 1.000 RON (s-au clasat pe locul intai atat la sustinerea recitalului cat si la proba impusa, crearea unei piese pe textul “Avem timp” al lui Octavian Paler).

Festivitatea de premiere a fost urmata de un emotionant concert sustinut Heidi Schmidt acompaniata la vioara de Calin Ciupe.

Invitata specitala a Festivalului, Heidi Schmidt, are 32 de ani, s-a nascut in Colodaro si a copilarit in Arabia Saudita. Este de 7 ani in Romania si vorbeste ardeleneste. Studiile muzicale si le-a inceput cu pian, la varsta de 6 ani, si le-a continuat la Interlochen Arts Academy in Michigan cu oboi si chitara clasica.

A inceput sa compuna la 15 ani si a inregistrat doua albume, unul in limba engleza, iar celalalt in romana. A avut concerte in Statele Unite si in Europa de Vest.

Vocea extraordinara si acordurile de chitara au fost insotite de vioara lui Calin Ciupe, in varsta de 22 de ani, student la Academia de muzica Gheorghe Dima din Cluj.