Companiile straine cuceresc tot mai activ piata rusa a asigurarilor. Potrivit datelor oficiale, din cele 11 noi firme inregistrate anul trecut, patru sunt din afara Rusiei. Sunt companii straine care infiinteaza in Rusia filiale pornind de la zero. Altele cumpara companii rusesti care s-au impus deja, cu o retea de agentii si reprezentante regionale bine pusa la punct si dezvoltata.

Alaturi de grupurile Zurich si Allianz, pe piata rusa activeaza, prin intermediile filialelor sau direct, multe alte companii internationale de asigurari - AIG, ACE, AVIVA, ERGO, Fortis, ING, si altele.

Firmele straine sunt interesate in primul rand de piata asigurarilor de viata, domeniu unde se anunta o concurenta stransa intre firmele straine si autohtone, primele fiind avantajate de indelungata experienta din domeniu, de prestigiu si de capitalurile de care dispun.

Anul trecut, nota Nezavisimaia Gazeta, piata rusa a asigurarilor a crescut cu peste 22%, iar in primul semestru al anului n curs, cu alte 23,4%.